Кубрат Пулев: Ще даря половината пари от мача с Джошуа на неуморните герои

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
192

Боксьорът Кубрат Пулев заяви, че ще дари половината от парите, които ще вземе от мача си с Антъни Джошуа за световната титла.

 

 
“Ще даря 50% на неуморните герои в борбата с коронавируса – на лекарите, сестрите, болниците и за медицинско оборудване срещу дяволския вирус”, каза българинът пред “Билд”. Според някои информации той ще получи 3 млн. евро от двубоя.
Пулев трябваше да се изправи срещу Джошуа на 20 юни на стадиона на футболния “Тотнъм” в Лондон. Заради епидемията мачът е отложен поне с месец.
“Искам да стана първият българин със световна титла в тежката категория след победа срещу световния шампион Антъни Джошуа. Ако трябва, ще се изправя срещу него и пред празни трибуни. Парите ще дойдат от платеното телевизионно излъчване”, посочи Пулев.
Той изтъкна, че е готов за мача и че е пълен с енергия, сила и достатъчно опит. Освен това отрече да е сменил треньора си Ули Вегнер с Джо Гусен. “Ако Венгер се възстанови навреме, той ще е в моя ъгъл (на ринга). Гусен е само вариант, ако Вегнер не е добре със здравето”.
Пулев разказа, че в момента обстановката понякога е “призрачна” заради мерките срещу разпространението на коронавируса. Той заяви, че се подготвя в своята зала, където влизат само брат му и чистачката. През май очаква да има спаринг партньори.
“Можем да се справим с тази криза единствено, като сме разумни и всички държави си съдействат”, каза Пулев.
dnevnik.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!