Коктейл от две антитела предотвратява 100% от симптоматичните К19 инфекции и намалява с 1/2 асимптоматичните

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
187

Установено е, че експериментално коронавирусно лекарство, което сега се тества на Националната здравна служба на Великобритания, е 100% ефективно за защита срещу симптоматични случаи на вируса, съобщава DailyMail.

Regeneron Pharmaceuticals Inc заяви във вторник, че нейният коктейл от две антитела REGEN-COV е причинил 100% намаляване на симптоматичните инфекции сред тези, които са получили лекарството, след като са били изложени на заразяване от член на домакинството си с Covid-19.

Пионерският коктейл, наречен от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп „лек“, след като му беше дадено лекарството на фона на битката му с коронавируса миналата година, също намали общия процент на инфекция – включително асимптоматични – с около 50%.

Констатациите, които се основават на ранен анализ на 400 участници в САЩ, които са имали член на домакинството с вируса, идват месеци, след като беше разкрито, че медикаментът се тества и върху „поне 2000“ пациенти в Обединеното кралство в 174 болници.

През септември професорът от Оксфордския университет Питър Хорби, който участва в британско изпитване на лекарството, разкри, че не е имало „тревожни сигнали за безопасност“.

Той каза пред предаването Днес на BBC Radio 4: „Класът лекарства с изкуствени антитела, съществуват от доста време насам и са широко използвани при възпалителни състояния и рак и са доста безопасни и добре изследвани, така че технологията е нещо, в което мисля, че имаме доверие.

„Това конкретно лекарство вероятно е давано на, бих си помислил сега, четири или петстотин пациенти, с леки или тежки инфекции в различни проучвания и досега нямаше тревожни сигнали за безопасност.

„В лабораторията, в клетъчните култури, той има много силен ефект срещу вируса и има изследвания върху животни, където той също показва ползи.

„Така че вероятно от наличните лекарства това е едно от най-обещаващите.’
19min.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!