“КОКОШКА” – комедия по Антон Чехов и Николай Коляда в Лондон, 13-ти октомври

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
606

SPAM STUDIOS AND BUDILNIK PARTY PRESENT:

“КОКОШКА” – КОМЕДИЯ ПО А. П. ЧЕХОВ И Н. КОЛЯДА
сценична адаптация и постановка – Ана Батева
музика – Стефан Здравески

участват: Василена Винченцо и Васил Дуев

13/10/2018, Начало 8pm (вратите отварят в 7.30pm)
Greenwood Theatre, 55 Weston St, London SE1 3RA

 

ДА СЕ ПОСМЕЕМ ЗАЕДНО ОТ СЪРЦЕ!
БИЛЕТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО £20, £17 ЗА ГРУПИ ОТ 6 И ПОВЕЧЕ ДУШИ.
НА ВХОДА – £25!
КУПЕТЕ НА НАЙ-ДОБРА ЦЕНА ОТ ТУК СЕГА:
 
ПОДХОДЯЩО ЗА ЛИЦА НАД 16 ГОДИНИ!!!
 
 
СЪС СЪДЕЙСТВИРТО НА OPAL TRANSFER – https://www.opaltransfer.com/bg


Темата за свободния дух на човека е доста срещана в творчеството на Чехов. Така и нашите персонажи – Нина Заречная и Александър Тимофеевич, заминават за столицата, влюбвайки се един в друг и намирайки свободата в изкуството. Там те попадат във водовъртежа на „изкуствените“ среди и фалшивите приятелства.

Но какво става, когатo „свободата“ напусне духа на човека и стане причина за пошло поведение, за дързост към тривиалната творческа изява и живеенето, съпътсвано от материализма, от „външното“, от кича и желанието за шумна слава? И всичко това на всяка цена.

По този повод Чехов би допълнил: „Много ми е жал за тукашните хора – толкова са нещастни всички, толкова са самотни и тъй ги е покварила всички завистта – цяло нещастие! Родени роби, всички се умилкват, готови да целуват краката и да лижат петите на висшестоящите! Колко това е фалшиво и излишно!“, а Николай Коляда би добавил: „Хората на изкуството – са изкуствени“.

Заслужилият си добро име и място в съвременната руска култура – Николай Коляда е наричан и сравняван като Чехов на нашето време. Коляда говори с безкомпромисен език за интригите в театралните среди, за липсата на „култура“ в културата, за представленията „еднодневки“ и за нуждата от критика. А може би днес изкуството има необходимост точно от такава?

“КОКОШКА” е първото представление на новосъздаденото сдружение за театър и изкуство – SPAM Studios. С премиерата създателите целят да се даде началото на бъдещи творчески търсения, които ще определят и характера на сдружението.

ИНФОРМАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИ: 07425106442

! The tickets are not refundable !

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!