Кобрата: Тервел ще победи, превъзходжа във всичко Мероро

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
89

“Гледа се на африканския континент като на новия център на бокса”, заяви мениджърът Ивайло Гоцев

Кубрат Пулев и мениджърът Ивайло Гоцев бяха поканени на среща със спортния министър на Танзания, часове преди битката на Тервел Пулев с намибиеца Викапита Мероро. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон ще търси своята 16-а победа на професионалния ринг, а мачът с африканския боец ще бъде днес след 21:00 часа българско време. 35-годишният Мероро е с 29 победи и 9 загуби в 38 мача, като за последно загуби на ринга от ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 г. Последният мач на Тервел Пулев беше на 14 декември 2019 година, когато грабна интернационалната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория след победа над Дешон Уебстър.

“Спортният министър на Танзания ни покани, показва голямо уважение, срещата ще е приятна и за двете страни, ние ще презентираме България”, каза за bTV Кубрат Пулев, докато пътуваше с кола за срещата с министъра.

“Обстановката е супер, всички са много мили, точни, коректни. Тук е доста по-различно от цяла Европа, дори от Америка. Няма да му е лесен двубоя на Тервел, противникът му е много нахъсан. Смятам, че брат ми ще победи. С повече опит е, превъзхожда го във всичко”, добави Кобрата.

“Гледа се на африканския континент като на новия център на бокса. Тук има огромна база. Тази вечер е само началото”, заяви мениджърът Ивайло Гоцев.

До края на годината в Танзания са планирани общо шест боксови галавечери, като целта на организаторите е да върнат славата на бокса на африканския континент.
7sport.net

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!