КНДР възнамерява да изпрати 50 000 спецбойци в Украйна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
163

Източник: личен архив

“Корейската народнодемократична република (КНДР) вероятно ще изпрати 50 000 бойци от силите за специално предназначение в Украйна”, това написа базираното в Нидерландия издание The Moscow Times.

“Според информация на разузнавателни служби на САЩ и Великобритания представител на Кремъл е посетил азиатската комунистическа държава преди няколко дни”, посочи още медията.

 

“В хода на разговорите, проведени в Пхенян, са били обсъдени въпросите на двустранното военно сътрудничество. Дискутирана е била и темата за изпращането на военни на КНДР в Украйна.

 

Според наличната информация около 800 000 войници и офицери от въоръжените сили на Северна Корея са изразили желание да се бият на страната на Русия. Според данните са службите, ако Пхенян реши да помогне на Москва, той вероятно ще прехвърли на фронта не повече от 50 000 спецбойци”, добави изданието.

 

“КНДР е единствената страна, която призна така наречените референдуми за присъединяване на окупираните от Москва части от южните и източните украински Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области към Русия”, припомни The Moscow Times.

 

“През ноември САЩ заявиха, че Пхенян е доставил на Москва артилерийски снаряди, а Русия – храни на Северна Корея. Въпреки че двете страни отрекоха, бе установено, че КНДР е доставила огромно количество от тези боеприпаси на Русия”, допълни медията.
frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!