Кметът на Генерал Тошево е арестуван по искане на Европейската прокуратура

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
120

Тече разследване за измами със субсидии

Снимка: Pexels.com

Кметът на град Генерал Тошево, област Добрич, е арестуван днес по разследване за измами със субсидии по проект за повишаване на енергийната ефективност в социални жилища. Арестът е станал по искане на Европейската прокуратура (ЕPPO), съобщава тя на уебсайта си.

Освен това днес са извършени претърсвания и в помещения на общината, в офиси на представители на местните власти, заподозрени за участие в разследваните престъпления. Предстои да бъдат разпитани няколко свидетели и заподозрени.

Случаят засяга периода от 2017 до 2019 г., като става въпрос за безвъзмездна финансова помощ, получена от общината по проект за повишаване енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради, финансиран от Европейския съюз, в размер на 169 хил. евро. Проектът е възложен на частен изпълнител, допълват от Европейската прокуратура.

Според доказателствата представители на властите, участващи в проекта, включително и кметът, са представили невярна информация относно изпълнението на дейностите, които не са приключили в заложения срок.

Всички засегнати лица се считат за невинни до доказване на противното пред компетентните български съдилища, гласи изявлението на Европейската прокуратура.
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!