Километри опашка от желаещи да се сбогуват с Елизабет ІІ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
166

В Лондон затягат мерките за сигурност преди държавното погребение

Снимка: БГНЕС

В Лондон се образува опашка с дължина над 3,5 километра от желаещи да посетят Уестминстър хол в парламентарния комплекс, където е изложен за поклонение ковчегът на покойната кралица Елизабет Втора, предаде БНР. Залата ще бъде отворена 24 часа през следващите четири дни.

Първите опечалени вече бяха чакали с дни, когато снощи залата Уестминстър отвори врати за публичното поклонение. Ковчегът пристигна в залата с тържествена процесия от Бъкингамския дворец.
Той ще остане там до понеделник сутринта – денят на държавното погребение в Уестминстърското абатство, като се очаква стотици хиляди да кажат последно сбогом на монарха.

От лондонската транспортна служба обявиха, че през нощта са пуснати ограничен брой влакове от и за Лондон, така че да се помогне на хората да се приберат по домовете си.

Междувременно в британската столица се затягат мерките за сигурност преди държавното погребение. Дългите опашки са първостепенна загриженост на силите за сигурност, тъй като се смятат за най-лесно уязвими цели за терористични нападения. Затова от полицията призовават хората да бъдат бдителни и да докладват, ако видят нещо подозрително. От вторник вечерта в Лондон са разположени допълнително 1500 войници.

Военен хеликоптер Wildcat периодично извършва полети над Уестминстър. Въоръжени полицаи са забелязани по покривите на парламентарния комплекс.

По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!