Канадец пращал отрова на млади британци със самоубийствени наклонности

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
218

Готвачът Кенет Лоу инструктирал как да се приеме, за да се умре

Снимка: архив, БГНЕС

Канадски готвач е доставял смъртоносна отрова за млади хора във Великобритания, които имат самоубийствени наклонности, пише британският вестник “Таймс”.

От две години канадският готвач Кенет Лоу е изпращал смъртоносна субстанция на уязвими хора по света от пощенски клон, намиращ се в близост до Торонто.

Доказано седем смъртни случая, включително четири в Обединеното кралство, са свързани с продаваната от Лоу отрова, чийто състав и име засега не се уточняват. Той я продавал чрез уебсайт, но том ловко прикривал за какво точно служи смъртоносната смес.

Репортер под прикритие на вестник “Таймс”, представящ се за купувач със самоубийствени наклонности, е разговарял с Лоу, който го инструктирал как да приеме веществото, за да умре и заявил, че то върши „Божията работа“.

По време на 28-минутния телефонен разговор Лоу казал, че британците са едни от най-честите му клиенти. Запитан на колко хора от Обединеното кралство е изпратил отровата, той споделил, че те буквално са стотици. Споменал също така, че „много, много, много хора са умрели”. Починалите са били от Обединеното кралство, САЩ, Канада и други части на света, споделил Лоу.

Подпомагането на самоубийство в Обединеното кралство и Канада е незаконно и се наказва с до 14 години затвор и в двете страни. Канадските власти вече разследват продавача на отровата след публикацията на вестника. Уебсайтът, чрез който са се осъществявали продажбите, е затворен от технологична компания, която го хоства.
(Специално за БТА от Поля Станчева)
По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!