Извънредно положение в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
3749

Кметът на Лондон Садик Хан обяви извънредно положение в града заради заплахата от препълване на болниците в контекста на епидемията от новия коронавирус (COVID-19), съобщават световните осведомителни агенции.

“Всеки тридесети жител на Лондон сега е болен от COVID-19. Ако не предприемем незабавни действия, здравната ни служба може да “прегрее” и да умрат още много хора”, написа той в “Туитър”.

Хан добави, че “лондончани продължават да правят огромни жертви”, но ги помоли да си останат у дома и да не излизат освен ако не е крайно необходимо.

Обявяване на извънредно положение или “голям инцидент” означава събитие със сериозни последици, включително риск за човешкия живот, и изискващо специални мерки от службите за спешна помощ.

“Кметът написа до министър-председателя писмо с искане от името на кметството и ръководителите на съветите на лондонските райони да увеличи финансовата подкрепа за лондончани, които трябва да се самоизолират и не могат да работят, да предоставят ежедневна информация за ваксинацията, да затворят религиозни институции и да въведат маски по улиците, включително на опашки в супермаркети и на други места, където може да има струпване на хора”, пишат от лондонското кметство.

standartnews.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!