Изследване на Лондонското метро открива тревожни количества бактерии

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
221

Изследване на Vision Direct установи, че Лондонското метро е замърсено с опасни бактерии, включително фекални частици. Проучването обхваща 11 линии на метрото, като учените са взели проби от дръжки и седалки на вагоните, както и от три ескалаторни парапети на натоварени станции.

На седалка във влак от Виктория линия са открити високи нива на E.Coli, което може да причини диария и пневмония. Метрополитен линията съдържа следи от Pseudomonas aeruginosa, която може да доведе до менингит, пневмония и септицемия. Същата бактерия е открита и на парапет на ескалатор в Оксфорд Съркъс, седалка на Северната линия и дръжка на Уотърлу и Сити линията.

Най-тревожни са откритията на следи от фекални стрептококи на седалка и дръжка в Метрополитен линията. Тези бактерии се намират в храносмилателната система на хора и животни и могат да причинят главоболие, умора, температура, болки в стомаха, гадене, повръщане, диария, болки в гърдите и затруднено дишане.

Дългогодишният микробиолог и имунолог Джейсън Тетро предупреждава, че гримът в метрото може да бъде много опасен. Той обяснява, че замърсените ръце могат да вкарат нежелани микроби върху кожата, водещи до целулит, импетиго и акне. Освен това, поставянето на пръсти в устата за нанасяне на грим може да доведе до излагане на различни патогени, включително SARS-CoV-2.

Представител на TfL уверява, че метрото е изключително безопасно и че влаковете и станциите се почистват професионално през целия ден и нощ. Екипите използват антивирусни почистващи вещества, които убиват вирусите и бактериите при контакт, осигурявайки безопасна среда за пътуващите и служителите. Няма причина клиентите да се притесняват за вируси и бактерии в метрото или да правят нещо различно в хигиената си от обичайното за други обществени места.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!