Израел с революционен инхалатор, който лекува COVID-19 с едно вдишване

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
521

 

Инхалатор, изобретен в Израел, дава отлични резултати в лечението на коронавирусна инфекция / iStock/Getty Images

През последните седмици Израел се открои като страната с най-висок процент имунизирани срещу коронавируса, но наред с масовите кампании за ваксинация, страната е опкрила предполагаемо революционно лекарство за пациенти с CОVID-19, съобщи испанският в. “Фаро де Виго“.

То е вдъхновило не само израелската общественост, а и света чрез интернет. Става дума за инхалатор, описван от мнозина дори като чудотворен.
Твърди се, че много други страни вече са изразили желание да поискат това лекарство в очакване на ваксините.

Засега се знае само, че революционният инхалатор е разработен от професор Надир Абър от главния медицински център в Тел Авив „Сураски“, третият най-голям болничен комплекс в Израел.

Според различна информация, която циркулира в социалните мрежи и която испанският в. „Фаро де Виго“ обобщи, лекарят е прилагал това лекарство на пациенти с тежка и умерена коронавирусна инфекция с много изненадващи резултати.

Препаратът се оказал с 96% ефективност при своите пациенти, като създателят му гарантира, че 29 от 30 пациенти са напуснали болницата в интервал от 3 до 5 дни след само едно вдишване от лекарството.

При тези резултати професорът говори за EXO-CD24 като „безпрецедентно изобретение“, лекарство, което би функционирало като инхалатор.

“Това е иновативно устройство, основано на екзозоми, обогатени с CD24, което може да се вдишва директно в белите дробове”, уточнява той. За момента обаче нито един здравен орган не го е потвърдил, въпреки че от болничния комплекс „Тел Авив Сураски“ не се поколебаха да поздравят публично лекаря за “иновативното лекарство”, което, убедени са в центъра, ще помогне да се сложи край на COVID в света.

Превод и редакция: DarikNews

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!