„Ивнинг Стандарт”: Премиерът се завърна заради ескалиращото насилие

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
320

В най-опустошителната нощ досега отделни райони в Лондон горяха по време на третото денонощие на безредици. Ескалиращата криза принуди премиера Дейвид Камерън да съкрати почивката си заради страховете, че хаосът ще напусне пределите на Лондон, пише вестник „Ивнинг Стандарт”.

Вътрешният министър Тереза Мей разкритикува „чистата престъпност” в столицата. Сцени на насилие, напомнящи на военни зони, можеха да се видят в източната и южната част на Лондон, след като хиляди хулигани излязоха по улиците, за да плячкосват, да ограбват, да палят и да атакуват полицията.

Бунтовниците уволниха правителството си
Преходният национален съвет на Либия, съставен от противниците на режима на Кадафи, прекрати правомощията на бунтовническото правителство, предадоха информационните агенции.
„Гоподин Абдел Джалил (оглавяващ преходния съвет – б. р.) освободи органите на изпълнителната власт.” – съобщава представителят на съвета Шамсидин Абдулмолах, цитиран от агенция „Франс прес”.
Информацията е потвърдена от друг представител на същия орган – Мохамед ал Киш. По думите му, Абдел Джалил е поискал правителството да бъде преструктурирано и е възложил това на Махмуд Джибрил, който на практика изпълнява функциите на премиер и е вторият по ранг сред бунтовниците.
Според някои анализатори, решението за преструктурирането на правителството вероятно е свързано с убийството на командващия въстаническите сили генерал Юнис, обстоятелствата около което все още не са изяснени.
Убийството на Юнис постави на изпитание сплотеността на самите въстанически сили.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!