„Индипендънт”: Европа е застрашена от масова безработица

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
960

Крехкото икономическо възстановяване на Великобритания беше изложено на показ в сряда от разочароващите данни за безработицата и неочаквания скок на броя на хората, подали молба за помощи за безработни, коментира в-к „Индипендънт”.

Увеличаването на броя на хората, търсещи помощи от държавата, е първото от декември 2009 г., сочат данните на Националната статистическа служба.
Ръстът противоречи на прогнозите на експертите, които предричаха понижение, и ще обезпокои политиците. По-рано тази седмица Международният валутен фонд предупреди, че Европа рискува да се превърне в „пустош” по отношение на предлагането на работа, като безработицата може да застраши цели общества.
Безработицата във Великобритания е на ниво от 7,8 %, което поставя финансовия министър Джордж Осбърн под натиск в навечерието на обявяването на поредно затягане на коланите в публичния сектор.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!