Индийският щам може да попречи на Острова да излезе от локдауна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1261

Правителството е изправено пред труден избор

Снимка: БГНЕС
Британският премиер Борис Джонсън заяви на специална пресконференция, че индийският вариант на коронавируса може да доведе до “сериозно нарушение“ на плановете за излизане от локдауна на 21 юни, предаде БНР.

Джонсън заяви, че ако бъде доказано, че индийският вариант се разпространява значително по-бързо, тогава правителството вероятно ще бъде изправено пред труден избор.

Премиерът уточни, че не вярва на базата на сегашните сведения да се наложи забавяне на следващата фаза на облекчаване на локдауна от понеделник. Според него не е невъзможно на 21 юни да бъде вдигнат напълно локдаунът, но е нужен реализъм и има риск за отлагане на датата, добави БНР.
Джонсън каза още, че срокът между поставянето на двете дози ваксини ще бъде съкратен от 12 на 8 седмици за хората над 50 години и клинично уязвимите заради загрижеността от индийския вариант. Случаите на заразявания с него се удвоиха за една седмица, показва статистиката.

По-активно тестване започва в 15 района на Англия, смятани за огнища на заразата, които включват Болтън, Блекбърн, Лондон и Нотингам.

За последното денонощие в рамките на цялото Обединено кралство са регистрирани 17 смъртни случая и са заразени 2193 души.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!