„Independent”: Ще се превърне ли Дейвид Камерън в най-лошия британски премиер в историята?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
178

Лондон. В края на 2008 година избухна дебат между

американските историци и учени дали Джордж Буш-младши е най-лошият президент на САЩ. Понеже има много по-дълга история, състезанието за най-лош премиер на Великобритания е много по-оспорвано. Но изпълняващият длъжността в момента изглежда ще бие здраво. Дейвид Камерън е на път да загуби Шотландия, пише „Independent”.
Неговото правителство на консерваторите се провали в грижата за преодоляване на пукнатините в Обединеното кралство. И след това , загубили тези напълно възможни за печелене избори, те трябва да насочат всички свои сили в референдум за оставането на Великобритания в ЕС.
Какъв е шансът да спечели тази битка? Ако референдумът се проведе днес, шансовете на Камерън са малки. След това ще бъдат никакви.
Камерън би бил премиерът който загуби Шотландия и изпадна от Европа. За него, като политик, това би било провал. За Великобритания би било историческо бедствие.
В друга страна и в друго време , американски президент поведе своя народ с думите, че „няма от какво да се страхуват, освен от себе си” . Той запали свещ в най-големия мрак, въодушеви американците и ги поведе към величие.
Камерън каза на шотландците да се страхуват.
Сега те се готвят да му го върнат.

Превод и редакция: Милен Маринов
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!