“Financial Times”: Европейските бизнес лидери се страхуват от независимостта на Шотландия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
258

Лондон. Европейските бизнес лидери

изразяват опасения относно това, че гласовете за излизане на Шотландия от състава на Обединеното кралство може да преобладават на предстоящия референдум, пише Financial Times.
Генералният директор на „Рено-Нисан” Карлос Гон заяви, че „той и всички негови приятели-генерални директори” предпочитат да се гласува против отделянето.
„Гласовете „за” създават значителна неопределеност относно бъдещето. На нас това очевидно не ни се харесва. Инвестирали сме много във Великобритания, притежаваме там заводи, пазарен дял, персонал”, заяви Карлос Гон.
Генералният директор на Германо-британската търговска палата Улрих Хоп смята, че отделянето на Шотландия ще я лиши от германските инвестиции.
„ Повечето германски компании в Шотландия са за това , региона да остане в състава на Обединеното кралство. Независимостта ще доведе до отлагане на редица решения за инвестиране. Да се урегулира въпроса с независима Шотландия ще бъдат необходими най-малко 2 години, това ще бъде време на несигурност. Германските фирми ще си заминат, понеже регионът ще бъде нестабилен пазар”, заяви Улрих Хоп.
„Обезпокоен съм, че ако Шотландия стане независима, това ще отслаби позицията на Великобритания в ЕС. Великобритания е жизнено необходима в оста Лондон-Париж-Берлин”, споделя шведският индустриалец Якоб Уолленберг.
„Уважавам хората, борещи се за автономия и независимост, но краткотрайното удовлетворение не означава нищо”, добавя собственикът на френската група хотели „Акор” Себастиан Базин.

Превод и редакция: Милен Маринов
focus-news.net

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!