Имунизацията на Острова увеличи подкрепата за торите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
268

Снимка: архив
Успешният ход на масовото ваксиниране във Великобритания е помогнал на Консервативната партия да си върне водещата позиция, показва ново проучване, публикувано в „Обзървър“.

Данни на агенцията „Ъпиниъм“ показват, че консерваторите имат 41 процента подкрепа срещу 38 на сто за лейбъристите. Това означава увеличение на одобрението за тях с 4 процента, докато при лейбъристите се наблюдава спад от 3 процента.

Както отбелязва в. „Обзървър“, донякъде е изненадващо, че подкрепата за торите расте и то в седмица, в която броят на жертвите на Covid-19 надхвърли 100 000, така че лейбъристите имат върху какво да се замислят за бъдещата си политика.

Лейбъристите явно боксуват, докато Борис Джонсън и консерваторите започват да получават дивиденти от успешното ваксиниране и надеждите, че се вижда край на периода на ограничения, коментира изданието.

Допълнителен стимул за по-високия дух на торите са и данните, че Борис Джонсън е получил 33 процента одобрение на въпрос кой ще бъде най-добър премиер, срещу 29 за лидера на опозицията Киър Стармър. В предишната анкета ролите бяха разменени. Докато хората продължават да критикуват цялостната политика на правителството за справянето с пандемията – 68% смятат, че Джонсън и министрите е трябвало да направя повече за спиране на разпространението на вируса – то по отношение на програмата за ваксиниране те получават почти пълна подкрепа.

82 процента от анкетираните са заявили, че ще се ваксинират, ако им бъде предложено.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!