Има обвиняем за незаконно подслушване на Петьо Еврото, издирват детето на Петров

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
80

Разследването по случая продължава

 

Снимка: БГНЕС

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност К.Х. за незаконно използване на техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, съобщиха от прокуратурата.

За периода от 25.05.2018 г. до 30.05.2023 г. на различни места на територията на гр. София, обвиняемият К.Х. без надлежно разрешително, което се изисква по закон, е използвал специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация – престъпление по чл. 339а, ал.1 от НК. В хода на разследването е установено, че К.Х. е записвал срещи на обвиняемия П.П. с различни български граждани и магистрати.

На К.Х. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лева, както и забрана за напускане на пределите на Република България. Междувременно по същото досъдебно производство обвиняемият П.П. е обявен за издирване чрез Интерпол и Шенгенската информационна система (ШИС). Чрез ШИС e обявенo за издирване и детето на П.П.

Разследването по случая продължава.

Преди дни бившият боксьор Кристиян Христов, собственик на фирма „Изамет“, беше арестуван преди извънредна пресконференция по повод казуса “Осемте джуджета”. Прокуратурата постанови той да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване.

Бившият ръководител на столичното следствие Петьо Петров-Еврото е привлечен към наказателна отговорност за принуда и незаконни записи, извършени в периода между 2018 г. и 30 май тази година, съобщи Софийската районна прокуратура (СРП) с уточнението, че обвинението не му е било предявено, тъй като той е в неизвестност и е обявен за издирване.

На 29 и 30 май прокуратурата и МВР предприеха мащабна акция в София, в рамките на която бяха претърсени помещения в и до гръцки ресторант на бул. „Черни връх“ в кв. „Драгалевци“. Пепи Еврото, който е бил там, е успял да избяга от мястото, като под ресторанта са открити множество подземни изходи. В близост се е намирал и неговият офис.

По публикацията работи: Анисия Иванова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!