И Мартин Димитров поиска оставката на Божидар Димитров

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
466

Божидар Димитров да си подаде оставката веднага, обяви лидерът на СДС и съпредседател на Синята

коалиция Мартин Димитров в интервю по Нова телевизия. Повод за изказването му стана изявлението на министъра без портфейл, който предизвика обществен скандал, след като използва квалификацията “шибан народ”. С думите “Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т’ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги” Димитров коментира пред “Дневник” на 3 август твърдението на археолози, пожелали анонимност, че се е прибързало с обявяването за мощи на свети Йоан Кръстител, намерените край Созопол части от ръка, лицева част и зъб.

Божидар Димитров е първият министър в новата 20-годишна история на България, който си позволява такава квалификация към този народ, който го е избрал, това е уникално, каза пред Нова телевизия съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров.

“Представете си някой английски министър да си позволява речника на Божидар Димитров – не само, че той никога няма да е министър, ами той ще напусне страната направо. Недопустимо е министър и политик да използва такива думи за собствения си народ. И искам да питам този човек докога ще седи на позицията министър”, допълни Мартин Димитров.

Още преди да бъде избран Божидар Димитров, ние предупредихме, че такива хора не трябва да стават министри – заради неговото минало, заради неговото настояще и заради неговото бъдеще, заради това, той не трябва да бъде министър, обясни Мартин Димитров. Според него колкото по-дълго стои този човек в кабинета, толкова повече гафове той ще направи, ще тежи все повече на кабинета и ще бъде все по-лош министър за България. 

Заради изказването на Божидар Димитров БСП вече поиска оставката му и извинение. “Недопустимо е един политик да се изказва по такъв начин”, коментира и президентът гафа на министъра без портфейл, отговарящ за българите в чужбина.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!