И френските социалисти поискаха експулсирането на ромите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1147

Левицата се възмущава, но все пак иска експулсиране на ромите,

направили незаконно около 300 катуна във Франция, пише в. “Фигаро”.

След вълната от възмущение сред Социалистическата партия, предизвикана от решението на Никола Саркози да премахне нелегално сформираните жилища, някои кметове от левицата се намират притиснати между човешките ценности и прагматизма. Така вчера няколко кметове, представители на социалистическата партия, обявиха експулсирането на роми.

От лагера на социалистите дори посочиха, че присъствието на роми в населените места често е съпроводено с увеличаване на кражбите. Все пак СП запази критиките си към Саркози заради отношението му, което “стигматизира несправедливо и без разлика французи и чужденци, голяма част от които са без криминално досие, както и един начин на живот, който трябва да бъде уважаван”.

Според изданието управляваната от социалистическия лидер Мартин Обри община на град Лил в миналото се е ангажирала с осигуряването на жилища за около 200 роми в интеграционни селища, които и до ден днешен остават наполовина празни. Друга община пък, ръководена от Зелените, в която до момента са били използвани около 1 милион евро по програма за интегрирането на ромите, в края на юли сама е поискала експулсирането им.

Френската полиция днес е евакуирала нова сграда с нелегално настанени роми в град Монтрьой, предаде АФП. Сградата е била населена с около 70 души, 20 от които деца.

Полицията е арестувала всички мъже, които са се намирали в зданието. Семействата са се събрали пред кметството с искане за тяхното освобождаване. На 30 юли от изоставена сграда в Монтрьой също е било извършено извеждане на роми.

Не се съобщава каква е националността на ромите.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!