Хванаха българин да пренася през границата ни наркотично вещество

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
331

/ iStock/Getty Images
Около 13,15 ч. на 14.01.2021 г., в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин – Калафат, митническите инспектори са отклонили за проверка лек автомобил „Мазда“ с английска регистрация, управляван от българския гражданин Г.Г. Четиридесет и шест годишният водач е обяснил, че пътува за Великобритания. В багажника на колата са били установени куфар и лични вещи.

Митническите служители са съпроводили шофьора до ТИР Терминала във Видин, където е била извършена щателна проверка на превозното средство.

В естествена кухина под задната седалка са били открити блистери с таблетки с надпис Bensedin 10mg (diazepam). Въпросният препарат е включен в Списък III – Рискови вещества към Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Още от същия лекарствен продукт митническите служители са открили и в други кухини в автомобила – в предната лява врата, двете задни врати и пространство в багажника над бронята. Общото количество на задържаното лекарство е 2957 блистера, в които се съдържат 44 355 таблетки.

Г.Г. е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан за незаконно пренасяне през границата на страната на наркотично вещество.

Съдът е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“. Разследването по случая продължава.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!