Холивуд ще прави филм за медиците ни в Либия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1541

Холивудските продуценти Ричард Хардинг и Сам Фойър са с амбиция да спечелят „Оскар" с филма за българските медицински сестри „Шестимата от Бенгази".

Въпреки че си тръгнаха вдъхновени, както сами се изразиха след срещата си с лидера на БСП Сергей Станишев, все още не е ясно дали във филма ще се появи и образът на експремиера.
Беше голямо предизвикателство за България, обясни пред продуцентите Сергей Станишев, който им разказа за процеса и усилията на българската страна за освобождаването на медиците ни.
Президентът и българското правителство работиха много координирано по този случай, изтъкна Сергей Станишев. Освобождаването на медиците ни по думите му е било силно емоционално от целия български народ.
Лидерът на БСП заяви, че държавните лица са били запознати със „сценария” по посрещането на освободените медици. Естествено не се случи по сценария, коментира Станишев и допълни „беше невъобразима радост”.
Лидерът на БСП обясни на двамата продуценти, че преговорите по делото са били изключително сложни. Един грешен дипломатически ход е можел да провали успешния изход. Беше труден процес, спомня си Станишев.
Станишев посочи още, че в хода на процеса са били ангажирани най-добрите експерти по ХИВ и СПИН. Страната ни е получила силна международна подкрепа, за да се стигне до успешния резултат. Това беше политическа и дипломатическа победа за България, обясни пред холивудските продуценти Сергей Станишев.
Ричард Хардинг и Сам Фойър заявиха пред соцлидера, че искат да снимат своя филм в България, защото в него ще се разказва за българска история. Лидерът на БСП попари надеждите им, че могат да разчитат на държавното финансиране за своята продукция.
Той каза, че финансирането за киноиндустрията в момента е значително съкратено. Въпреки това двамата холивудски продуценти ще търсят и частно финансиране за филма. Те вече са разговаряли с бившия външен министър Ивайло Калфин.
Предстоят и разговори с медицинските ни сестри. Защо България беше избрана, този въпрос към Станишев отправи Ричард Хардинг. Соцлидерът обясни, че когато е възникнала кризата в Бенгази много държави са успели да измъкнат своите хора от там.
България изпусна момента, но допълни, че не само това е причината българските сестри да бъдат арестувани. Двамата продуценти обясниха, че ще се търси прилика между медицинските сестри и актрисите, които ще трябва да се вживеят в тяхната съдба.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!