Хиляди магазини във Великобритания са закрити през миналата година

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
185

Във Великобритания през 2022 година се е увеличил значително броят на затворените магазини по основните търговски улици, моловете и извънградските търговски центрове, показват данни на Центъра за проучване на търговията на дребно

Във Великобритания през 2022 година се е увеличил значително броят на затворените магазини по основните търговски улици, моловете и извънградските търговски центрове, показват данни на Центъра за проучване на търговията на дребно, съобщава БНР.

Повече от 17 000 магазина са били затворени през 2022 година. Това е най-високата бройка за последните пет години и е с 50% повече от предходната 2021 година.

Броят на загубените работни места в търговията на дребно, както онлайн, така и в самите магазини, също расте, заради затварянето на магазините или опитите на собствениците да намаляват разходите си. Закрити са повече от 150 000 позиции.

По време на пандемията от Covid-19 някои бизнеси бяха защитени чрез оказаната им от правителството директна помощ и схемата за пускане на работници в принудителен платен отпуск.

През 2022 година обаче с продължаващото отваряне на икономиката търговията на дребно бе изправена пред редица предизвикателства. Цените рязко се повишиха, а купувачите ограничиха сериозно разходите си. Разходите на търговците на дребно също нараснаха, особено що се отнася до рязкото покачване на разходите за енергия и заплати.
econ.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!