Грешките, които правим, когато резервираме билет за самолет

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
575

© pixabay.com
Че кой не иска да намери евтини билети за следващото си пътуване?

Експертите знаят как да откриват добри сделки, а и познават трикове, които идват на помощ за осъществяването на пътешествие по джоба.

Лиана Коруин е експерт в сферата на туризма. Тя разкрива няколко правила, които трябва да следваме, за да не правим най-популярните грешки при резервиране на билети за самолет.

1. Винаги резервирате най-евтините билети
Това може да е грешка. Направете предварителна калкулация какво ще носите със себе си. Понякога политиките относно багажа бъркат в джоба ни по-сериозно от очакваното.

2. Резервирате прекалено рано или прекалено късно
Битува мнение, че купуването на билети месеци по-рано или пък в последния момент пести пари. Това не е така. Ако искате най-евтините билети, казва експертът Патрик Съри, изберете дата не по-далечна от 6 месеца преди пътуването.

Купуването на билети в последната минута е рисково и може да ви излезе по-скъпо.
3. Купувате билети за уикенда
Това може да е удобно решение, но всъщност щетата е по джоба ви. Няма как да очаквате ниска цена за онези дни от седмицата, които всички биха предпочели – почивните!

Вместо това търсете оферти за неделя или вторник.

4. Избягвате сутрешните полети
Според изданието Skyscanner полет в 5:00 сутринта е супер оферта. Освен че няма да има стълпотворение на летището, си гарантирате и билети спрямо бюджета.
5. Въвеждате конкретни дати за пътуването
Според Travel Pricing Outlook, за 2019 г. полетите в четвъртък или петък ще ви излязат по-евтино. С около 10%. Ако решите да пътувате в неделя – очаквайте да се бръкнете по-надълбоко.
6. Прибиране преди уикенда
При пътуването със самолет най-изгодните оферти са по средата на седмицата. Имайки това предвид, хитрите пътешественици резервират билети за дните преди уикенда.

7. Не забравяйте бюджетните авиолинии
Какво имаме предвид? Когато знаете, че някоя бюджетна авиолиния обслужва дестинацията, която сте избрали, отидете директно на сайта й. Там може да откриете промоционални оферти. Не се втурвайте веднага към сайтовете за сравняване на полети.

8. Търсете алтернативи
Когато не намирате изгодни билети за полет до избрана дестинация, потърсете информация колко ще струва полетът до град, близо до нея.
profit.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!