Гражданство срещу покупка на имот вече не е атрактивно

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
209

Едва 23 подадени молби за второто тримесечие във Великобритания

Снимка: Shutterstock
Покупката на имот с цел получаване на гражданство загуби популярност във Великобритания през текущата година. Едва 23 са подадените заявки през второто тримесечие на 2020-та, като властите не са отхвърлили нито една молба. Причината за малкия брой кандидати е пандемията от коронавирус. Британско гражданство са поучили 9 граждани на Хонг Конг, 8 китайци, 4 руснаци, по един катарец и тайванец.

Инвестициите реализирани от чужденците са на обща стойност 51.2 млн. USD, което е два пъти по-малко спрямо първото тримесечие. Това е най-ниския показател за последните девет години.

Министерството на вътрешните работи не е отхвърлило нито една кандидатура, с което ведомството потвърди дългогодишната тенденция за спад на отказите. За последните 4 години спадът на отказите е 4.7%. Честотата на отказите варира от 0% за гражданите на Бразилия до 27% за иранците. Най-добре се представят американците. За последните 3 години 235 граждани на САЩ са кандидатствали по програмата и само на един е отказано гражданство. При руснаците процентът на откази е 4%.
“Макар това да не е отчетено като тенденция в последния ни доклад, наблюдаваме ръст сред американците, които инвестират на Острова и кандидатстват за британско гражданство”, казва управителят на отдел “Инвестиции” във Visa Фарзин Язди.

Интересът от страна на чужденци да получат британско гражданство не е изненада, тъй като Великобритания влиза в списъка с държави, които предоставят едно от най-ценното гражданство на планетата.
fakti.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!