Гръдни импланти спасиха англичанка от рак

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
204

53-годишната Ребека Крагс от английския град Бирмингам спаси живота си благодарение на операция за уголемяване на гърдите, съобщи „Дейли мейл”.

Жената се реши на процедурата след раждането на две деца и рязко отслабване, предава БГНЕС. Според майка й тя обмисляла идеята за уголемяване на бюста две години. „През 2006 г. претърпях тежка операция за отстраняване на тумор на гръбначния мозък. Струваше ми се, че понеже процедурата по уголемяване на бюста не е по здравословни причини, значи не трябва да я правя “, казва Крагс.

След дълго обмисляне обаче жената все пак рискува и през октомври 2021 г. й поставиха гръдни импланти. FteКрагс бързо се възстановила от операцията и не е изпитвала почти никакъв дискомфорт. Но две седмици по-късно, когато свалила превръзката за първи път, тя открила в гърдите си бучка с размер на бобено зърно. Крагс незабавно съобщи това на своя терапевт. Наложило се жената да се подложи на множество прегледи, в резултат на които през декември 2021 г. й открили раков тумор. „Беше много странно, защото се чувствах като болна от рак. Изобщо не реагирах, вече знаех всичко “, спомня си тя.

Крагс претърпя лумпектомия, операция за отстраняване на 17-милиметров тумор от гърдите й. Няколко месеца по-късно жената бе подложена на триседмичен курс на лъчева терапия. Така благодарение на навременно откритие тя победи рака в ранен стадий и предотврати разпространението му.

Сега Крагс редовно се занимава със самостоятелно обследване на млечните жлези и се стреми да научи повече за важността на мамографията. Тя също така твърди, че имплантите са “избутали тумора напред”, което е позволило да бъде открит навреме. „Можех да живея, без да знам, че съм болна, и да не ходя на мамография още две години“, каза жената.
actualno.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!