Google ще положи нов подводен кабел, свързващ САЩ с Европа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
44

Google сподели плана си да положи нов подводен кабел, който ще свърже Ню Йорк в САЩ с Буд, Великобритания, и Билбао, Испания. Инфраструктурата ще носи името на учения в сферата на компютърните науки Грейс Хопър. Кабелът ще е част от мрежата на Google, която включва проекта Кюри, свързващ САЩ с Южна Америка, Дунант, свързващ САЩ с Франция, и Екуиано, свързващ Европа с Африка.

 

Новият кабел ще влезе в експлоатация през 2022 и ще бъде положен от SubCom, които Google нае за полагането на Дунант и Кюри.

Google ще пусне нов регион с облачни технологии Google Cloud в Мадрид. С новата инфраструктура компанията иска да свърже региона с облачната си система. Кабелът ще е първият на интернет гиганта до Испания и първият частен подводен кабел до Обединеното кралство.


В основата на кабела ще има 16 оптични връзки, което е стандартно за подобни системи. Нововъведение обаче е новата архитектура за прехвърляне, която Google разработи съвместно със SubCom. Тази нова система ще подобри надеждността и ще позволи на Google по-добре да управлява трафика в случай на аварии.

Грейс Хопър ще е четвъртият кабел, изцяло притежаван от Google. Освен останалите три, компанията участва в изграждането на други проекти. Google обяви, че ще инвестира в 15 кабела.
economy.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!