Глобяват участници в “партигейт” в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
183

От кабинета на премиера заявиха, че ще обявят, ако сред санкционираните е и самият Джонсън

Те са в рамките на полицейско разследване за 12 събирания на Даунинг стрийт 10, в някои от които е участвал и премиерът Борис Джонсън

Първите глоби за нарушаване на противоепидемичните мерки от страна на британски държавни служители ще бъдат обявени скоро, съобщи BBC.

Те са в рамките на полицейско разследване за 12 събирания на Даунинг стрийт 10, в някои от които е участвал и премиерът Борис Джонсън.

Полицията съобщи, че няма да посочва конкретни имена, но от кабинета на министър-председателя заявиха, че ще обявят, ако сред санкционираните е и самият Джонсън.

През януари полицията започна разследване за провеждането на партита в правителствени сгради, в момент когато във Великобритания са в сила строги ограничения във връзка COVID-19.

Заради това няколко депутати консерватори поискаха оставката на Борис Джонсън, но по-късно смекчиха позицията си заради войната в Украйна.

Източник БНТ
epicenter.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!