Гешев с първи коментар: Ще чака Радев и КС. После щял да каже каквото има

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
161

Лаконичен коментар с обещания за бомбастичен завършек направи в Страсбург главния прокурор Иван Гешев, след като вчера Висшия съдебен съвет гласува в подкрепа на искането за предсрочното му освобождаване.

Обвинител №1 посочи, че ще изчака решението на президента Румен Радев, който трябва да подпише указа за освобождаването му, както и решението на Конституционния съд по питанията, отправени от самия Гешев за промените в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс. Появиха се съмнения, че държавният глава може умишлено да забави подписването на указа.

 

“Ще изчакам решението на президента Радев за моето отстраняване, ще изчакам решенията на КС и каквото имам да кажа, ще го кажа в България”, посочи Гешев.

 

Припомняме, че миналата седмица главният прокурор трябваше да направи обръщение към нацията от ефира на националната телевизия – право, което има по закон. След като бе обявено обаче, изявлението на Гешев бе отменено за този четвъртък.

 

20 минути е продължило изслушването на главния прокурор в комисията LIBE.

Гешев заяви, че са обсъждали важни въпроси като върховенството на закона и правовата държава, зловредното руско влияние, корупцията по високите етажи и всичко, което интересува европейските ни партньори.

 

Вчера обаче обвинител №1 обеща да разкаже “интересни неща” пред евродепутатите.
frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!