Гешев разтресе държавата със запис. Изобличи Борисов (видео)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
300

Скандален запис на свой разговор с Йордан Стоев от ВСС пусна на брифинг главният прокурор Иван Гешев. С него той нагледно показа как политици не само се месят в работата на магистратите, но и дирижират свалянето на главния прокурор.

 

Гешев разкри, че за да покаже схемата, е заявил на всички, че миналия понеделник, 15 май 2023 г., свиква пресконференция, за да подаде оставката си. Разпратил десетки смс-и, че иска “достоен exit”.
Така Йордан Стоев се появил в неделя, 14 май 2023 г., в къщата на Гешев като посредник, който трябва да се увери, че обвинител № 1 наистина си тръгва.

“Аз разбрах, вчера сте говорили с нашия приятел”, казва Стоев. “Вчера получих заплашително писмо, че ако не си подам оставката ще има компромати”, споделя Гешев.

Искам гаранции за себе си, за жена си и за децата. Искам и гаранции, че те (б.р. – пратениците на Стоев) не са сложили взрива. Той бе, за да ме убие, казва Гешев. А Стоев многократно го уверява, че именно това е мисията му – да предаде желанията на главния прокурор и след това да му пусне смс “гаранциите са осигурени”. Не, достатъчно е само “всичко е ок”, казва Гешев в разговора. Той показа и получения след него смс с това съдържание – “Всичко е ок”. Отговаря с вдигнат палец.

От целия разговор става ясно, че политикът, който настоява за отстраняването на Гешев и праща Стоев да гарантира това е Борисов. Банкята, уточнява Стоев.

Господ ме наказва с глупави врагове, заяви на брифинга Гешев. И отсече: “Аз не бягам, аз се бия”. Да натискат enter, delete, плюс, минус, каквото искат, категоричен бе той.

Когато правиш такива неща трябва да направиш и психопрофил на човека. Объркали са човека. Гордея се с рода си, ще се бия за България и българския народ, заяви още главният прокурор.

“Бенковски е казал: В сърцето на тирана отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее. Бих добавил само не тиранът, а тираните. Бог за пази България”, продължи Иван Гешев.

Главният прокурор обясни, че като дългогодишен оперативен работник умело е насочвал разговора със Стоев, за да вземе колкото може повече информация то него. Така стана ясно, че заместниците на Гешев не са знаели нищо за комплота срещу него. Лъснаха имената на членовете от ВСС, които са били заставени да искат отстраняване на Гешев. Един от тях дори подписал искането, докато е бил на лечение в “Пирогов”.

Стоев казва в разговора, че е обяснявал на заговорниците как правят голяма глупост, излизайки с декларации срещу Гешев.

Главният прокурор обяви, че ще изнесе още скандални факти пред ВСС като ще иска част от заседанието да е при закрити врата. На заседанието Гешев ще поиска отвод на членовете на ВСС, които участват в политическия натиск върху прокуратурата. По повод състава на ВСС той припомни, че сега назначенията са предимно политически. И поиска във ВСС да има само магистрати, избрани от магистрати.

Гешев и Стоев дълго обсъждат взрива срещу главния прокурор на 1 май. Гешев разказва как израелският експерт му е обяснил, че бомбата е мощна, пълна с метални сачми, които се превръщат в сноп при ударната сила. Казал му още, че се е разминал само на една секунда със смъртта. От записа става ясно, че Гешев невинаги се движи с бронирана кола. Предния ден е бил с обикновена. И ако във фаталния час отново е бил с нея, е можел да загине.

Съдебната система трябва да се очисти от политическите влияния, колкото и малко са останали те, от всякакви нерегламентирани опити за нарушение на конституционните принципи за разделение на властите, правова държава и върховенството на закона, коментира Иван Гешев.

Сега е моментът българските магистрати да покажат, че са независими и че няма да позволят това, което хората наричат олигархия и политическа мафия, да продължат да правят това, което са правили до момента, коментира Иван Гешев.

Аз като главен прокурор съм работил и ще продължа да работя само и единствено за България. Ще довърша мандата с една цел – за хората. Искам децата ми и вашите деца да живеят в нормална държава, а не в завладяна държава, допълни той.

От това, което се случва могат да се срамуват не българските магистрати, а само няколко души от ВСС и това, което вие наричате политическа класа или политически елит. Дали е елит всеки български гражданин може да прецени от чутото, каза още Гешев.
standartnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!