Германският президент към неваксинираните: Всеки да изпълни дълга си!

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
70

Щайнмайер се безпокои и за струпването на войски по руско-украинската граница

Снимка: БГНЕС

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер смята, че свободата, доверието и отговорността са придобили нова важност насред коронавирусната пандемия и климатичната криза, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

В предварително разпространено слово на Щайнмайер по повод Рождество Христово, той отправя индиректен призив към онези, които отказват да се ваксинират срещу коронавируса, да преосмислят решението си.

“Държавата не може да поставя маска на ваше място, нито може да се ваксинира вместо вас. Но, всеки един от нас трябва да изпълни дълга си”, заявява той.

“Радвам се, че голямо мнозинство от хората признаха потенциала, който има ваксинацията”, допълва той. “Вярно е, че при демокрацията ние не можем да бъдем на едно и също мнение. Но аз ви призовавам да си спомните това: вие сте една страна”, допълва Щайнмайер.

Той изразява увереност, че изминалите 12 месеца, също дават надежда предвид огромната солидарност с жертвите на наводненията и работата на онези, които се борят с коронавирусната зараза.

Освен за пандемията и за климатичната криза, Щайнмайер изразява и безпокойство във връзка със струпването на войските по руско-украинската граница.

“Ние сме обезпокоени от новините, които чуваме от толкова много региони на нашия неспокоен свят, и особено от Източна Европа”, казва той.

По публикацията работи: Петя Славова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!