Германия затвори джамия, свързана с терористите от 11 септември

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1310

Германските власти заявиха, че са затворили джамия в Хамбург,

използвана като място за срещи от атентаторите в САЩ от 11 септември 2001 г., предаде АП.

В изявление от градските власти се казва, че джамията “Тайба” е затворена, а свързаната с нея културна асоциация е забранена, смятано от понеделник.

Молитвеният дом, известен преди това като джамията “Ал Кудс”, попадна в полезрението на германската общественост преди години, когато стана ясно, че е използвана като място за набиране на някои от атентаторите от 11 септември.

Седмичното списание “Фокус” цитира доклад на местен клон на федералните тайни служби, в който се казва, че джамията отново се е превърнала в “основен притегателен център за последователите на джихада” в града, които общо наброявали 45 души.

Документът казва още, че някои от членовете на групата “Тайба” в момента са в ислямистки тренировъчен лагер в Узбекистан. Те били рекрутирани в началото на 2009 г. Предполагаемият лидер на групата М. Рами е бил арестуван в края на юни в германското посолство в пакистанската столица Исламабад.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!