„Гардиън”: Дейвид Камерън призовава Китай да прегърне свободата и правовия ред

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
403

Дейвид Камерън ще поеме премерен риск и ще заяви пред китайските лидери в сряда, че не могат да избегнат дебата за демокрацията, призовавайки ги вместо това да приемат, че политическата свобода, правовия ред и свободната преса представляват най-добрия път към стабилността и просперитета, коментира в-к „Гардиън”.

В реч пред студенти в Пекин Камерън ще отиде по-далеч от досегашните британски премиери, посетили Китай, призовавайки новата световна икономическа суперсила да приеме човешките права и демокрацията.
От канцеларията на премиера съобщиха още, че Камерън е използвал банкета през изминалата нощ, за да повдигне въпроса за нарушенията на човешките права пред китайския премиер Вън Цзябао, включително случая с хвърления в затвора китайски дисидент Лю Сяобо, който получи Нобелова награда за мир. „Разбира се, че не бива да четем лекции и да обвиняваме, но е правилно да водим диалог по тези въпроси”, е коментирал Камерън.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!