Филчев разпитван за Алексей Петров

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
452

Бившият главен прокурор Никола Филчев е бил разпитван във връзка с разследването срещу Алексей Петров, са съобщили източници от прокуратурата, цитирани от БНР.

От там са отказали да коментират какви показания е дал той, но се отрича те да са свързани с паралелната на „Октопод“ проверка дали над бившата барета е имало прокурорски чадър, докато Филчев е оглавявал държавното обвинение.
Дали той ще дава показания във връзка с убийството на военния прокурор Николай Колев ще стане ясно когато прокуратурата получи от МВР нови оперативни материали, „ако от МВР разполагат с такива“.
Тази уговорка е направена след днешно изявление на Цветан Цветанов.
Припомняме, вътрешният министър уточни пред журналисти в парламента, че се проверява има ли съпричастност на Никола Филчев в тези 2 случая – убийствата на Колев и ямболската адвокатка.
Досега, по думите на вътрешния министър, не е имало възможността да се работи активно по евентуалното участие на Филчев.
Трябва да проверим всички възможни хипотези за евентуално поръчителство или извършителство, категоричен бе Цветан Цветанов.
Стана ясно още от думите на Цветан Цветанов, че досега Никола Филчев е пречил на разследването, такова е усещането на колеги, поясни той.
Подобно било усещането у полицаите, разследвали побоя над Огнян Стефанов.
Вътрешният министър призна, че Филчев е разпитван, но не пожела да даде категоричен отговор дали по делото Октопод или за убийствата на Колев и ямболската адвокатка.
Не коментирам в какво качество и кога, каза силовият министър.
Припомняме, Филчев многократно през последните години е отричал да има нещо общо с тези престъпления.
Дори, подчертава той, в деня, в който бе убита адвокатката, се е намирал в Либия във връзка с тогавашните смъртни присъди срещу медицинските ни сестри.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!