FACTCHECK: Има ли завод за производство на човешко месо във Великобритания (видео)

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
0
358

Въпросът възникна след видео на шоуто „Грег Уолъс: Британското чудодейно месо“

Gregg tries the ‘human meat’ steaks in the mockumentary

Наскоро разпространено видео претендира, че показва производство на човешко месо в лаборатория, за да бъде продадено в магазини във Великобритания. Всъщност това е откъс от реалната телевизионна продукция „Грег Уолъс: Британското чудодейно месо“.

На 24 юли 2023г. британският телевизионен канал Channel 4 излъчи премиерата на филма, представен от бившия водещ на Master Chef Великобритания – Грег Уолъс.
В него се разказва за производството на изкуствено човешко месо или по-точно на протеин, съставен от човешки клетки във фабриките на Good Harvest. Според филма, компанията е произвеждала по шест тона от продукта в продължение на 8 месеца. Идеята за новата серия продукти с човешко месо е резултат на увеличаването на разходите за живот на Острова.

 

Всъщност филмът е пародиен, заявиха от британския Channel 4. В интервю за BBC Culture авторът Том Кингсли споделя, че целта на предаването е била да се „иронизира начинът, по който високите разходи за живот и бедността са се нормализирали“.
nova.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!