Европейците във Великобритания ще запазят правата си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1274

Това гласуваха снощи британските депутати
Снимка: Wikimedia
Великобритания ще гарантира правата на европейските граждани на своя територия, а тези на британците в ЕС също ще бъдат запазени, дори страната да излезе от Блока без сделка (т.нар. „твърд Brexit“). Това беше едно от предложенията, което снощи одобриха британските депутати. Така те демонстрираха подкрепа спрямо новата стратегия на Тереза Мей за Brexit, но при положение, че бъдат направени редица отстъпки от страна на Брюксел.

Според подкрепения план, споразумението, което Мей договори с Брюксел, и пакетът изменения, който успее да постигне междувременно, ще бъдат гласувани още веднъж, най-късно на 12 март. В средата на месец януари споразумението беше категорично отхвърлено.

Ако и този път няма зелена светлина за договорката между Лондон и Брюксел, на 13 март депутатите ще гласуват дали да се пристъпи към „твърд Brexit“. Ако този ход бъде отхвърлен, на 14 март Мей ще внесе предложение за отлагане на излизането от ЕС. Лидерът на опозицията Джеръми Корбин, заяви, че ще подкрепи втори референдум за Brexit, но ще продължи да търси и други алтернативи.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!