Ердоган обвинява Нетаняху във военни престъпления, настоява за промяна в ООН

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
51

  Shutterstock

В реч на откриването на 39-ата среща на министри от Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС) в Истанбул, турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи остри заявления срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху, обвинявайки го във военни престъпления заради действията на Израел в ивицата Газа.

Ердоган заяви, че ивицата Газа е палестинска земя и че тя винаги ще принадлежи на палестинците. Той също така изрази подкрепата си за устойчивостта на Газа срещу израелските атаки и критикува западните страни за тяхното бездействие по отношение на конфликта.

В допълнение, Ердоган подчерта необходимостта от промяна в структурата на Съвета за сигурност на ООН, като заяви, че сегашната му форма не може да донесе мир и стабилност в световен мащаб.

Тези коментари на Ердоган идват на фона на продължаващите напрежения между Израел и Палестина, като ситуацията в Газа остава особено напрегната.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!