Елизабет II призова британците да се ваксинират

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
176

Кралица Елизабет IIСнимка: ЕПА/БГНЕС
„Мислете за другите“ е посланието на британската кралица Елизабет II, която сподели за медиите личния си опит от ваксинирането.

94-годишната Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип, който е на 99 години, получиха първата си доза ваксина през януари. По време на видеовръзка със здравни служители, които участват в масовото ваксиниране във Великобритания, кралицата бе запитана как е протекла процедурата. „След като се ваксинирате, имате чувството, че сте защитени, което мисля, че е много важно. Освен това беше съвсем безобидно и безболезнено“, каза кралицата и допълни:

„Очевидно е трудно за онези, които никога не са се ваксинирали, но те трябва да мислят и за другите, не само за себе си“.

Елизабет II направи това изявление, след като по-рано министърът, отговарящ за масовото ваксиниране Надим Захауи, изнесе статистика, че между 11 и 15 процента от населението се колебаят дали да се ваксинират.

В същото време расте недоволството сред полицаите, учителите и други служители на предна линия, че не бяха включени в приоритетните групи за ваксиниране.

Председателят на Федерацията на лондонската полиция Кен Марш каза, че премиерът Борис Джонсън и вътрешният министър Прити Пател „трябва да се засрамят“.

„Това е ужасно, тях не ги е грижа за нас“, посочи Кен Марш за Скай Нюз.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!