Екип на Формула 1 създаде устройство, което може да помогне на болните от Covid-19 в реанимация да дишат

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
251

За по-малко от седмица е било създадено средство, което може да помогне на пациентите с коронавирус в интензивните отделения да дишат – съобщава Би Би Си.

 

Инженери от Лондонския университетски колеж, заедно с клиницисти от Университетската колежанска болница (ULCH) и екипа на Медрцедес за Формула 1 са създали устройство, което доставя кислород до белите дробове, без да се нуждае от вентилатор.

Устройствата (CPAP) вече се използват в болници, но има необходимост от повече бройки. Китай и Италия например са ги включили в усилията си да помогнат на пациенти с Covid-19.

40 от новите устройства са доставени в Университетската колежанска болница и още три лондонски болници. Ако те се окажат ефикасни, още 1000 машини могат да бъдат произведени за един ден от тима.

Британската правителствена регулаторна агенция за медицински и здравни продукти вече е дала одобрение за използването им.

Разработването на подобен продукт обичайно отнема години, но в случая екипът се облегнал на обратното инженерство и реконструирали съществуващ CPAP апарат, подобрили дизайна и го адаптирали за масово производство.
offnews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!