Джонсън увери Юнкер, че няма да поиска отлагане на Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
116

Британският премиер е заявил, че се ангажира да се постигне споразумение между Лондон и Брюксел

Снимка: БТА
Британският премиер Борис Джонсън е уверил председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че няма да поиска ново отлагане на Brexit. Това бе обявено от говорител на британското правителство след проведената днес среща между Юнкер и Джонсън, пише The Guardian.

„Премиерът повтори многократно, че няма да поиска отлагане и че ще извади Обединеното кралство от състава на Европейския съюз на 31 октомври”, заявил е говорителят сред срещата на двамата лидери. На нея също така са присъствали британският министър по въпросите за Brexit Стивън Баркли и главният преговарящ на ЕС за излизането на Великобритания Мишел Барние.

Джонсън също така е заявил, че поема ангажимент Белфасткото споразумение със Северна Ирландия да остане в сила и че неговата крайна цел е да се постигне споразумение между Лондон и Брюксел, което да съдържа клауза за невъвеждане на твърда граница между Северна Ирландия и Република Ирландия.

Председателят на ЕК и британският премиер са изразили съгласие преговорите между Лондон и Брюксел за споразумение по Brexit да бъдат засилени и ускорени. Скоро се очаква да започнат всекидневни срещи на преговорните екипи от ЕС и Великобритания по темата. Разговорите ще продължат както между Барние и Баркли, така и между Джонсън и Юнкер.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!