Джонсън обяви “зимен план” за Ковид с облекчаване на мерките

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1049

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън обяви чувствително облекчаване на мерките в рамките на т.нар. “зимен план” за овладяване на пандемията.

 

Според новата стратегия приоритет ще има поставянето на бустерна доза ваксина. Третата игла е предвидена първо за най-уязвимите групи – хората над 50 години, тези с хронични заболявания и медиците на първа линия.

Над 81% от британците са ваксинирани, а според премиер Джонсън нови затваряния на Острова няма да спрат разпространението на вируса.

Ето защо той призова и тези, които са скептични относно имунизациите, да преосмислят решението си.

Това е така нареченият План А, но има и план Б, в случай че здравеопазването бъде претоварено. Желанието на правителството е да не се стигне до най-крайната мярка – локдауни.

В случай на криза обаче най-вероятно ще се върне задължителното носене на маски и социалната дистанция, както и въвеждане на ваксинационни паспорти. Ще се насърчава и работата от къщи, където това е възможно.
banker.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!