Джонсън: Лондон може да избегне Brexit без сделка само като се подготви за такъв

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
604

Борис Джонсън е фаворит за следващ министър-председател на Великобритания
Снимка: БТА
Борис Джонсън, фаворит за следващ премиер на Великобритания, обеща да изкара Обединеното кралство от Европейския съюз (ЕС) до 31 октомври 2019 г. и посочи още, че Лондон може да избегне Brexit без сделка само като се подготви за излизане без споразумение, пише Reuters.

Донсън, който бе външен министър в кабинета на Тереза Мей и кмет на Лондон в периода 2008-2016 г., е най-вероятният нов министър-председател. Вчера той събра най-много гласове – 114 от 313, при първия тур за избор за нов председател на Консервативната партия. Вотът за него е близо три пъти повече от този за втория в подреждането Джереми Хънт, получил 43 гласа.

Съревнованието протича под знака на въпроса кога и как Великобритания ще напусне ЕС. В първото си интервю от началото на кампанията, Джонсън даде категорично обещание, че Brexit ще се случи до последния краен срок на 31 октомври, а странта трябва да се подготви за излизане без сделка.
economic.bg
Според Джонсън Brexit без споразумение няма да е катастрофа. „Всички онези, които казват, че трябва да забавим… Мисля, че рискуват да навредят крайно на доверието в политиката. Трябва да се заемем и да направим това. Трябва да излезем до 31 октомври”, категоричен бе Джонсън пред BBC радио в петък.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!