Две деца оцеляха 96 часа в гора благодарение на кучетата си

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
44

Две малки деца оцеляха 96 часа в гора, населена с мечки и вълци, след като техните кучета от порода бигъл ги спасиха от хищниците. Гриша (12) и Вика Креп (10) се изгубили по време на риболовна експедиция в района Слободо-Турински, в руската област Свердловск. Децата се топлили с техните кучета, след като температурите рязко спаднали през нощта.

След мащабна спасителна операция с участието на над 650 души, те били намерени “уплашени и измръзнали”, но “радостни”, че приключението им е приключило. Спасителите разказват, че вълци се приближили до тях в гората, но кучетата им ги изплашили.

Вика и Гриша били откарани в болница, където се срещнали с майка си Алфия, която ги прегърнала и казала на Гриша: “Не се притеснявах. Вярвах в теб! Знаех, че ще се справите.”

Спасителят Игор Греков споделя: “Открихме ги, докато карахме два ATV. Те не изпаднаха в паника. Бях изненадан.” Той добавя, че те били открити на около 7 километра от селото Бурмакина, където са изчезнали.

Спасителите смятат, че децата са изминали десетки километри, опитвайки се да намерят изход от гората. По време на търсенето е открит мечок, който отказвал да се отмести от предполагаемата си плячка, което предизвикало сериозна тревога.

Една от теориите е, че връщайки се от риболов, децата са побързали пред дядо си, за да стигнат до селото, но са объркали посоката. Майка им добавя, че докато търсенето продължавало, тя се обвинявала, че е оставила децата с дядо им, докато работела в града.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!