Deutsche Bank си нае нова централа в Лондон въпреки Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
73

Банката ще се нанесе в новия си дом след 2023 г. и ще обедини на едно място служителите си в британската столица
Снимка: Архив Ройтерс
Deutsche Bank е подписала договор за сграда в Лондон, която ще бъде новата централа на банката в града. Така финансовата институция потвърждава ангажимента си към Великобритания, макар и да обяви, че ще премести някои служители във Франкфурт заради Brexit, съобщава Financial Times.
Посредник по сделката е консултантската компания Landsec.
Сградата в лондонското Сити е с площ от малко над 5 млн. кв. м и все още е в строеж.
Най-големият кредитор на Германия, за който в Лондон работят над 5 хил. души, е наел сградата дългосрочно, за 25 години. Целта е да се обединят на едно място всички звена на банката в града, които в момента се намират в различни офиси.
На фона на амбициозната сделка на Deutsche Bank през миналата година френската Crédit Agricole предпочете да преподпише договора си за сградата в лондонското Сити, в която се намира в момента, за период от шест години.
ING обаче откри нов офис в близост до новата сграда на Deutsche през септември 2016 г. Lloyd’s също преговаря за нов офис, но и двете сделки са част от планове на банките за намаляване на наетите площи.
Deutsche ще започне да премества в новия офис персонала си, който остава в Лондон, след 2023 г., т.е. повече от 4 години след като се предполага, че Великобритания ще е напуснала ЕС.
Като цяло договорите за другите офиси на германския кредитор в Лондон изтичат през следващите няколко години.
По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!