Дете в сериозно състояние след стрелба близо до ресторант в Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
572

Дете и трима възрастни бяха ранени при стрелба близо до ресторант в Хакни, източен Лондон, в сряда вечерта.

Детето е в сериозно състояние, докато възрастните са ранени при инцидента, който се случи на оживената улица в Далстън, Хакни. Полицията беше повикана около 21:20 ч. на Kingsland High Street след съобщения за изстрели близо до ресторант.

Очевидец, който беше в ресторант Evin, съобщи, че улицата е била по-оживена от обикновено преди изстрелите. Той каза: „Имаше голяма група, която вечеряше в задната част. Не можах да си намеря обичайното място и седнах до предния прозорец. Групата плати и напусна, а малко след това се чуха силни изстрели.“

Всички се хвърлиха на пода и под масите в „хаоса“ след инцидента. Според ITV’s Good Morning Britain, четири или пет изстрела са били насочени към хора близо до ресторанта, след като мотоциклет преминал покрай тях.

Полицаи, включително специалисти по огнестрелни оръжия, заедно с Лондонската линейка и екип за травма от въздушната линейка, се отзоваха на мястото. Трима възрастни и дете бяха намерени с огнестрелни рани и бяха спешно откарани в болница в източен Лондон.

Метрополитенската полиция съобщи, че детето остава в сериозно състояние, докато състоянието на другите жертви все още се уточнява. Няма арестувани.

Заместник-помощник комисар Мат Уорд заяви, че „лондончаните ще бъдат шокирани“ от инцидента и добави, че разследването продължава и ще бъде актуализирано възможно най-скоро. Той призова всеки, който има информация, да се свърже с полицията.

Част от Kingsland Road A10 остава затворена между Abbot Street и Shacklewell Lane с полицейски кордон на мястото в четвъртък сутринта.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!