Дете откри огън в начално училище, трима ранени

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
101

Дете откри огън в начално училище, в резултат на което три деца бяха ранени. Полицията във Финландия съобщи, че 12-годишно дете е стреляло в началното училище Виертола в град Вантаа, намиращ се северно от столицата Хелзинки.

Трима ученици, също на възраст 12 години, са получили рани при инцидента.

След получаване на сигнал за стрелба в 8:08 сутринта по британско време, полицията е била извикана на мястото на събитието.

Задържан е подозреваем, който също е непълнолетен. Според местни медии, училището разполага с около 800 ученици от първи до девети клас. Финландският телевизионен канал MTV Uutiset докладва, че на мястото на инцидента са пристигнали спешни медицински екипи, включително и въоръжена полиция. Има сведения, че някои от децата са се скрили по време на стрелбата, докато други, във връзка с родителите си чрез мобилни телефони, са станали свидетели на случващото се.

Директорът на училището Виертола, Сари Лаасила, е заявил, че “непосредствената опасност е отминала”, но е отказал да коментира повече инцидента.

Представител на полицията е потвърдил, че всички пострадали са откарани в болница. На мястото на инцидента все още има няколко линейки.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!