Депутатите в Лондон напредват с отлагането на Brexit

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1129

Целта им е да се забрани на Тереза Мей да извади Великобритания от ЕС без споразумение
Снимка: БТА
Британският парламент напредва с плана си да отложи Brexit с цел да спре излизането на Великобритания от ЕС без споразумение – нещо, което би имало силно негативен ефект върху икономиката на страната.

Дори основната опозиционна Лейбъристка партия е все по-вероятно да подкрепи предложението да се отмени насроченият за 29 март тази година Brexit, ако премиерът Тереза Мей не успее да договори ново споразумение с Брюксел. Това е казал основният говорител по финансови въпроси на Лейбъристите Джон Макдонъл. По думите му идеята за отлагането на излизането от ЕС е разумен начин да се избегнат сътресенията от евентуалния твърд Brexit.

„Наистина вярвам, че с един твърд Brexit ще сме изправени до известна степен пред катастрофални последици за жизнения стандарт на хората – затова казваме, че трябва да го избегнем“, казал е Макдонъл пред BBC. „Смятам, че има мнозинство в парламента за избягването на Brexit без споразумение“, добавил е той.

Ако опозицията подкрепи предложението за отлагане на излизането от ЕС, това би принудило Мей да гарантира вероятно и по законодателен начин, че страната ѝ няма да напусне Блока без споразумение.

В момента Brexit е в задънена улица, тъй като британските депутати решително отхвърлиха договореното от Мей с Брюксел споразумение за Brexit, а в същото време народните представители не искат да се стига до излизане на Великобритания от ЕС без договореност какви ще са бъдещите им търговски отношения. Твърдият Brexit обаче все повече изглежда като единствена възможност, тъй като европейските лидери не са склонни да предоговарят споразумението за Brexit и да правят повече компромиси спрямо Лондон.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!