Датата на Brexit може да бъде отложена

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
906
epa06566509 Pro EU protesters wave a joined EU and Union flag outside of the British Parliament in Westminster, central London, Britain, 26 February 2018. Media reports state on 26 February 2018 that forecasts for the British economy are gloomy with the uncertainty over Brexit. EPA-EFE/ANDY RAIN

Според председателя на Долната камара ще бъде необходимо още време, за да се приемат нужните закони
Датата, на която Великобритания ще напусне Европейския съюз, може да бъде отложена с няколко седмици, за да има време нужното законодателство да бъде одобрено от парламента. Това заяви председателя на долната камара Андреа Лийдсъм, а подобни предположения вече направиха и други висши членове на парламента.

Великобритания, петата по големина икономика в света, трябва да напусне Европейския съюз на 29 март, но одобрения от ЕС план на премиера Тереза Мей беше отхвърлен от британските депутати, оставяйки отворена възможността за Brexit без сделка, вече определян като хаотичен Brexit.

Парламентът предстои да гласува поредица от законодателни промени във вторник насред най-дълбоката политическа криза в страната за последния половин век.

„Можем да успеем със законодателството и мисля, че въпреки всичко, имаме много силни отношения с нашите приятели и съседи от ЕС. Абсолютно съм сигурен, че ако ни трябват няколко допълнителни седмици, това ще е възможно”, Андреа Лийдсъм за BBC. Според него Камарата на общините и Камарата на лордовете ще подкрепят идеята за отлагане на датата на напускане.

Говорител на кабинета обаче е обяснил пред Reuters, че позицията на правителството не се е променила. „Не обмисляме удължаване на Член 50 и сме ангажирани да направим каквото е необходимо, за да подготвим документите за бъдещия статут на страната на 29 март”, са заявили от Даунинг стрийт 10.
economic.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!