Дарителска кампания за сънародниците ни в Украйна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
97

Уважаеми сънародници,

          Държавната агенция за българите в чужбина се обръща към Вас с призив за подкрепа на гражданите, попаднали в кризисна ситуация, поради военните действия в Украйна.

         В тази връзка Ви информираме, че на електронната страница на Агенцията – www.aba.government.bg, е публикуван хиперлинк, водещ към сайта на Български червен кръст  с информация за дарителска сметка за пострадалите сънародници: https://www.aba.government.bg/news/vazhno-daritelska-kampaniya-za-snarodnitsite-ni-v-ukrayna/192

          Държавната агенция за българите в чужбина, въпреки затруднените комуникации, осъществява ежедневни контакти с организациите на българите в Украйна с цел изясняване на актуалната ситуация на сънародниците ни. В ход е и реализирането на междуинституционални контакти относно възможностите за приемане, настаняване и съдействие чрез различни хуманитарни способи и дейности в полза на пострадалите.

          Оставаме в готовност за всякаква логистична подкрепа на инициативите в полза на сънародниците ни, като молим за съпричастност в чисто човешки аспект.

          Държавна агенция за българите в чужбина

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!