Д-р Петър Марков от Лондон: Трябва да се съкрати периода между втората доза и бустерната

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
218

Петър Марков

Капацитета за тестване и за типизиране в България не е много висок. Омикрон е вече в страната, а когато влезе в една страна – то той бързо започва да доминира. МЗ трябва да направи стъпката и да се съкрати периода между втората доза и бустерната. Това заяви д-р Петър Марков, епидемиологът и преподавател в Лондонското училище по тропическа медицина.

По думите му Омикрон се предава много бързо и броят на новозаразените скача много бързо. “Вирусът заразява и хора, които са ваксинирани и са го преболедували. Много от медиците във Великобритания се заразяват и се налага да се изолират. Болниците не са толкова препълнени, колкото се налага прехвърляне на медицински персонал. Това ще е проблем в България. Всички данни, които имаме досега са все от страни, където има висок процент на имунизирани. Не знае дали в България Омикрон ще е по-нисък патоген”, каза още той пред Нова телевизия.
frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!